Werkwijze

Gezond is niet vervelend

Werken aan een gezonde leefstijl hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zo reageren mensen wel vaak: dan moet ik dit en dan moet ik dat. Van mij hoef je niet zo veel. Of toch één ding: uitzoeken wat bij jou past. Want een gezonde leefstijl is niet tijdelijk op dieet gaan, een paar weken naar de sportschool of een maand zonder alcohol. Leefstijl is niet voor even, maar voor je hele leven. En dat houd je alleen maar vol als het goed te doen is, als je het fijn vindt en er energie van krijgt. Als je niet van zwemmen houdt, ga lekker dansen. Als je niet van spruitjes houdt, eet dan een paprika. Ik ga je uitdagen om deze ontdekkingstocht aan te gaan. Het is maatwerk. We kijken naar welke keuzes bij jou passen en wat jij daarvoor nodig hebt. Waardoor jouw nieuwe leefstijl ook goed vol te houden is.

Voeding, bewegen en ontspanning

Uitgangspunt bij onze sessies zijn de doelen die jij wilt bereiken en wat dat jou gaat brengen. Waar sta je nu en welke stappen moet je zetten om jouw doelen te bereiken? Wat maakt het voor jou moeilijk om die stappen te zetten en hoe kunnen we die hindernissen wegnemen? Belangrijk is om naar het hele plaatje te kijken van voeding, beweging, stress, slaap, roken en alcohol. Deze elementen beïnvloeden elkaar. Zo heeft (meer) beweging invloed op stress en slaap en kan veel stress juist leiden tot te veel en verkeerd eten en slecht slapen. Ik ga je uitdagen om stappen te zetten en je te laten ervaren wat dat jou brengt. Je krijgt van mij gerichte, deskundige informatie die jou verder helpt om jouw doelen te bereiken. 

Voedingsadvies

Maakt gezond gewicht en een voedingsadvies onderdeel uit van jouw traject? Ik werk volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad, welke wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wel zo fijn, omdat het wel eens lijkt of er 17 miljoen voedingsdeskundigen in Nederland rondlopen. Wat veel ruis geeft over wat er gezond is. Bij mij geen poeders, shakes of andere afslankproducten. 

Aangesloten bij

Aangesloten bij BLCN                 Vitaal Bedrijf logo

Ervaringen 

In mijn leven – ondernemer, flexibel en soms weinig structuur – stond gezondheid vaak op de laatste plaats. Helene heeft mij gecoacht naar een gezondere levensstijl die bij mij past. Al wandelend namen we mijn (eet)patronen door, gaf Helene mij gerichte adviezen en dacht ze met mij mee over gezonde oplossingen die voor mij ook vol te houden zijn. Met haar unieke concept van wandelen en coachen is het mij eindelijk gelukt om een gezondere leefstijl te creëren en vol te houden. Helene is een positief en daadkrachtig persoon, gaat moeilijke vragen niet uit de weg en zal je helpen waar je heen wilt. Dank voor alle wijze lessen en coaching! Door jou weet ik wat een gezonde leefstijl is en hoe ik dit in mijn ondernemersleven kan toepassen.

Fleur