Over Helène

Ik ben Helène van der Poel, gewichtsconsulent en leefstijlcoach in Utrecht. Belangstelling voor gezonde voeding, lekker bewegen, omgaan met stress, goed slapen… dat heb ik altijd wel gehad. Een paar jaar geleden ging ik mij realiseren hoe belangrijk dit is voor de gezondheid en kwaliteit van leven van ons allemaal. Ik ging er meer over lezen en stuitte op de verbanden met hart- en vaatziekten, diabetes type 2, bepaalde vormen van kanker en dementie. En ik ging er met mensen over praten. En toen wist ik: hier ga ik mij voor inzetten. Een gezond gewicht en leefstijl gaat niet over schoonheidsidealen. Het gaat over je gezondheid! Maar in onze samenleving is het niet altijd gemakkelijk om gezonde keuzes te maken. En het is ook niet gemakkelijk om een al jaren durende leefstijl te veranderen.

Gezond eten

Bewustzijn over wat ik eet en wat dit met mij doet heb ik, denk ik, door mijn voedselallergieën ontwikkeld. Dit maakt dat je altijd een bepaalde alertheid hebt bij wat er in je lichaam gebeurt als je iets eet. Naast de allergische reacties vielen mij andere dingen op. Bijvoorbeeld hoe slecht ik mij voel een half uur na een gebakje gegeten te hebben, hoe hyper mijn lichaam reageert op cafeïne of hoe beroerd ik slaap na een (te) uitgebreid diner. Dit kan voor jou heel anders zijn. Ik ga ook niet mijn ervaringen omzetten in adviezen, maar jou wel uitdagen om zelf dat bewustzijn te ontwikkelen en dit in te zetten bij jouw keuzes.

Bewegen

Zelf was ik vroeger een echt buitenkind. Ik woonde op een boerderij en had alle ruimte om buiten te spelen. En dat deed ik volop. Ik heb het nog steeds: de behoefte om buiten te zijn en te bewegen. Ik voel mij lamlendig als ik een dag niet de deur uit ben geweest. Wat ook zo fijn is aan buiten op pad gaan, is dat ik dan mooie plekjes ontdek waar ik echt van kan genieten. Een paar daarvan deel ik met jou op deze website. Want misschien heb jij niet die intrinsieke behoefte om in beweging te zijn, maar raak je wel geïnspireerd door al het moois wat je onderweg tegenkomt.

Ontspanning en slaap

Dit zijn de onderwerpen van een gezonde leefstijl waar ik afgelopen jaren zelf flink mee aan de slag ben geweest. Ik ben te lang doorgegaan in een baan die niet bij mij paste, wat leidde tot verschillende lichamelijke en mentale klachten. Opkrabbelen, weer in dezelfde valkuil stappen, steeds duidelijker weten wat ik niet meer wilde, maar nog niet weten wat dan wel. Geen leuke periode om mee te maken, maar wel leerzaam. Met uiteindelijk een heel mooi resultaat: mijn eigen praktijk Leefstijl Maatwerk.

Inspireren

Mensen in beweging brengen. Dat heeft altijd mijn interesse gehad. In communicatie en marketingbanen heb ik hier aan gewerkt. Ik ben gewend om mij in te leven en te luisteren. Te inspireren en te motiveren. Maar voor mij was meteen duidelijk dat ik bij gezonde leefstijl één-op-één met jullie wil werken. Jouw verhaal te horen en samen met jou de spannende ontdekkingstocht aan te gaan om stap voor stap jouw gewenste leefstijl te bereiken.
Hiervoor heb ik opleidingen gedaan bij Sonnevelt:
– leefstijlcoach
– mental coaching
En bij Leefstijlwijzer:
– gewichtsconsulent

Iedereen die op weg gaat naar een gezonde leefstijl kan wel wat hulp gebruiken. En die bied ik je graag.

Fietsen op Terschelling, mijn favoriete Waddeneiland. 

Pontje bij Holysloot onder de rook van Amsterdam. Kun je je dit voorstellen?