Walky-Talky’s voor vitale werknemers

‘Lekker in je vel’ is een serie van vier Walky-Talky’s die speciaal ontwikkeld is voor organisaties die werk willen maken van de vitaliteit van hun medewerkers. Tijdens een Walky-Talky wandelen je met een groep in de natuur en bespreek je een thema onder leiding van een gespreksleider.

In de serie ‘Lekker in je vel’ sluiten de thema’s aan op het gedachtengoed van Positieve Gezondheid waarbij de aandacht uitgaat naar het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Deelnemers onderzoeken wat voor hen echt belangrijk is en krijgen handelingsperspectieven aangereikt.

Programma

Positieve gezondheidVoorafgaand aan de Walky-Talky’s vullen de deelnemers thuis de vragenlijst Positieve Gezondheid in. Dit resulteert in een ‘spinnenweb’ dat inzicht geeft in hoe iemand vindt dat het gaat en wat de persoonlijke gespreksonderwerpen zijn.

In de eerste drie Walky-Talky’s  worden de thema’s van de Positieve Gezondheid verkend:

  1. Gezond leven
    Voel je je gezond en fit? Heb je genoeg energie? Slaap je lekker en kun je je ontspannen? Lukt het om gezond te eten en alcohol/sigaretten/drugs buiten de deur te houden? Waar ben je trots op en wat zou je anders willen? Wat zijn de momenten dat je voor ongezond gaat? Heb je al manieren gevonden om die momenten de baas te zijn? Hoe doen anderen dat?
  2. Goed in je vel zitten
    Wanneer voel jij je op je best? Bruis je dan van de energie of ben je juist helemaal rustig? Voel je de euforie omdat je net een belangrijke prestatie hebt geleverd, wandel je in de natuur of ben je blij omdat je eindelijk een nacht goed hebt geslapen? Waar ben je op dat moment en met wie? Wil je meer van dit soort momenten en wat heb je daarvoor nodig?
  3. Erbij horen
    Met wie of wat voel jij je sterk verbonden? Wat betekent dit voor je? Waar liggen jouw behoeftes: met wie of wat zou je meer binding willen hebben? Wat is daarvoor nodig en welke stappen kun jij zetten om dat te realiseren?

In de laatste en afsluitende Walky-Talky bespreken we de ervaringen van de deelnemers. Zijn ze dingen anders gaan zien of doen? Zijn zij hobbels tegengekomen en hoe zijn zij mee omgegaan? Waar zijn zij tevreden over?

Methodiek

In de Walky-Talky pas ik de methodiek toe van de waarderende dialoog. Dit is een cyclische veranderaanpak die onderzoekt wat wel werkt, ervaringskennis gebruikt van iedereen en concrete handelingsperspectieven in beeld brengt. De methodiek is gebaseerd op Appreciative Inquiry, een praktische en veelzijdige veranderaanpak die algemeen erkend is en bewezen effectief.

Resultaat

Het programma biedt de deelnemers:
–  Persoonlijke ontwikkeling en veerkracht
–  Bewustwording en empowerment om zelf regie te nemen
–  Van, met elkaar leren en samen verder komen
–  Nieuwe contacten en gevoel van verbondenheid

En natuurlijk gezonde lichaamsbeweging en ontspanning tijdens de Walky-Talky.

Meer informatie?

Mail of bel mij even, dan bespreken we de mogelijkheden. De plek waar we wandelen bepalen we in overleg met elkaar.